Bezienswaardigheden Egypte

De immense Piramiden van Gizeh

Piramiden zijn op verschillende plaatsen, om verschillende redenen en tijdens verschillende tijden gebouwd. Maar geen van die piramiden hebben een wereldwonder status gekregen. Op de Egytpische piramiden van Gizeh na..

Een bezoek aan de Piramiden van Gizeh zitten zonder twijfel in de top van de meeste bucketlijsten en niet zonder reden. Iedereen kent wel de foto's van deze kolossen uit de oudheid, maar alleen als je er werkelijk dichtbij komt, raak je overweldigd door haar grootte.

Kom je als bezoeker bij de voet van de piramide aan, sta je verbaasd te kijken hoe groot één enkel rotsblok al is. Ze wegen 2,5 ton per stuk en de Piramide van Cheops heeft er alleen al 2,3 miljoen!

Egypte Piramide van Chefren met beambte op een dromedaris. Piramide van Chefren op de achtergrond met beambte op een dromedaris.

De grote sfinx van Gizeh

De kalkstenen Sfinx van Gizeh heeft een mensenhoofd op een leeuwenlichaam. Met een afgebrokkelde neus, kijkt het in oostelijke richting. Van poot naar staart is het beeld 73 m lang, 20 m hoog, en 19 m breed. Het moet gebouwd zijn tussen 2558-2532 v.Chr. en is daarmee de oudst bekende monumentale sculptuur in Egypte.

Uitzicht op de piramide van Chefren en de grote sfinx van Gizeh. Prachtig Uitzicht op de piramide van Chefren en de grote sfinx van Gizeh.

Rondlopen op de site van Gizah.

Meer dan 4000 jaar geleden gebouwd, zijn de piramiden de laatste overgebleven wereldwonderen uit de oude geschiedenis. Met de 3 grote piramiden Cheops, Chefren en Mykerinos, alsook de vele begraafplaatsen, kleine koninginnen piramiden en verschillende morturaria, is de site eigenlijk groter als je denkt.

Plattegrond site van de Piramiden van Gizeh. Plattegrond van de site Piramiden van Gizeh.

Rondreis door de Nijlvallei en Caïro, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor.

Optioneel extra dagen verblijf in een all-inclusive hotel in Hurghada.

Philea tempelBezoek aan de prachtig gelegen Philea tempel.

Een Nederlandstalige reisleider vergezelt je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

  • Omruilgarantie
  • Nijlcruise met Aswan en Edfu
  • Verlenging mogelijk
  • Vele wereldwonderen
Info & boeken
Meer informatie bij Tui.

Nijlcruise met cruiseschip: Egypte Classic 5*

8 dagen

Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.

Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.

Ruime nette cabin op je cruise.Ruime nette cabin op je cruise.

Op het top-deck kan je zonnebaden.Op het top-deck kan je zonnebaden.

Deze reis boek je vertrouwd bij:

Info & boeken
Meer informatie bij Corendon.

Rondreis Egypte, Nijlvallei met zeilboot cruise en Caïro.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap. Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Info & boeken
Meer informatie bij Djoser.