Het cruiseschip met de ondergaande zon achter de Nijl.

Hoe ziet het Nijl cruiseschip eruit?

Als je boekt voor een week op een schip is het wel fijn dat je weet hoe het eruit ziet. Dus daar gaan we: Hoe ziet het nijl cruiseschip er nu eigenlijk van binnenuit? Op de nijlcruise ben je eigenlijk van alle gemakken voorzien. De behulpzame bemanning staat voor je klaar om te helpen bij je verblijf aan boord.

receptie Cruise schip

Onze koffers hebben we vanaf het vliegveld niet meer gedragen. Die worden op onze kamer afgeleverd, (en bij vertrek in de gang bij de deur) opgehaald. We krijgen een drankje en zijn dan inmiddels al voorgesteld aan onze gids. Die ons helpt met het afhandelen van de formaliteiten bij aankomst, en bij het inchecken op het cruiseschip. Heerlijk om zo in de watten gelegd te worden.

 

Ontvangst in receptie

Om te beginnen is de ontvangst receptie ruim opgezet met een royale dubbel naar enkel draaiende trap. Tijdens ons verblijf staat er een opgetuigde kerstboom midden in de ontvangstruimte/ receptie. De nu schuine piek van de boom komt tegen het dak. Ook zijn er her en der versieringen aangebracht in de vorm van rode kerstlinten.

Trappen met kerst versiering op het cruiseschip.

Overigens is het voor personen groter dan 2 meter, bij deuren en doorgangen wel bukken op het schip, het is niet heel erg hoog. De boot ziet er schoon en netjes bijgehouden uit en alle stewards lopen in pak. Er is (gelukkig) geen kledingvoorschrift voor de gasten.

Er zijn 4 verdiepingen op het schip, en een top dek. En er zijn totaal 2  luxe suites (39m²) met bad en 75 cabins (19 m²). Allemaal hebben ze van onder tot boven een schuifpui waardoor je heerlijk over de railing weg kan kijken.

Naast elkaar

De eerste indruk van het schip krijgen we nadat we eerst door een ander schip zijn gelopen. De cruiseschepen liggen naast elkaar met de ingangen tegen elkaar aan. We lopen namelijk eerst door de receptie van een ander schip om bij de onze te komen, en elke keer weer door een scanner poortje zoals op het vliegveld.

Het mooiste is als je cruiseschip direct aan de kade ligt, of juist het verst op de nijl. Dan heb je vanuit je hut zicht op al het moois wat de Egyptische Nijl te bieden heeft. In de andere gevallen heb je namelijk vanuit je hut geen uitzicht en kijk je in de reflectie van het spiegelraam van de naastliggende boot. Gelukkig is het vaak zo dat je op de boot aankomt, vlak voordat je cruiseschip weer vertrekt. En andersom: dat voordat je de boot verlaat, het schip net is aangemeerd. Dit zijn ook de momenten dat andere cruiseschepen later aansluiten, of, nog niet aangesloten zijn.

Wij hebben eigenlijk maar 1 excursie dag gehad, dat we tussen 2 boten lagen en dus geen uitzicht hadden die dag. Dan maar even op het dek zonnen!

Zonnen op dek van cruiseboot

Suite en hut

Onze boot ligt bij aankomst als 2e boot, en daarmee ook als laatste, we hebben geluk. Onze hut ligt aan de Nijl kant, en het uitzicht is fenomenaal. De schuifpui gaat gelijk wagenwijd open en we vergapen ons aan het fabelachtige schouwspel dat zich voor ons afspeelt. Nadat we een kwartiertje over de nijl getuurd hebben en alle verschillende soorten bootjes en zeilboten voorbij zien varen zijn we "Egyptofielen" geworden.

Responsive image

We pakken onze koffers uit en nestelen ons in ons onderkomen voor de aankomende week. De hut is schoon en de bedden zijn goed. Je kan twisten of de bedden te zacht of te hard zijn natuurlijk: Mijn vriendin heeft liever zachter, terwijl het voor mij prima was. In ieder geval lagen we niet in een kuil ofzo en waren de bedden groot genoeg.

Er is verder een televisie met een klein aantal zenders waar je je Arabisch nog even mee op kan halen. Er is kastruimte genoeg en we konden onze lege koffers daar ook in kwijt.

Handdoek origami

We krijgen schone lakens en elke dag nieuwe handdoeken, gevouwen in een mooie vorm. Een ritueeltje waarmee onze kamerjongens (er werken geen vrouwen op het schip) ons elke keer weer mee verassen.

De ene keer staat er een stier op het bed, de andere keer een vrouw met flessendoppen als ogen. Een keer hangt er zelfs een aap in de gang als we de deur opendoen.

Handdoek gevouwen als aap op cruiseschip Egypte

Badkamer water en stroom

De badkamer is zoals je kan verwachten op een luxe schip, niet groot maar groot genoeg en schoon. De douche is uitgerust met een zo'n regen douche kop, van 20cm x 20 cm en een hand sproeier. Heerlijk om daar onder te staan zal later blijken.

Douche op cruise schip

Er is een kluisje en we hebben daar ook gebruik van gemaakt. We hebben er gemiddeld 2 x per iets in gelegd of uit gehaald, en 1x per dag ruzie mee gehad. Deze kluis is 2 x gereset door de technische dienst en ook zei waren aan het stoeien met het ding. Van onze medereizigers hebben we geen klachten gehoord over het gebruik van hun kluizen dus wellicht hadden we een maandag ochtend modelletje.

Het water uit de kraan ziet er schoon uit, maar is niet te gebruiken als drinkwater. Een flesje water extra om mee te nemen of op de kamer te zetten, krijg je als je het vraagt van de ober.

Stroom

Wij hebben nogal wat apparaten mee op onze vakantie en hebben in onze hut aan elke kant van het bed 1 stopcontact en bij de TV nog 1 extra. We hebben zelf verlengdozen meegenomen met extra USB-aansluiting en kunnen daar al onze apparaten erin doen, dit zijn stekkerdozen zonder aarde en passen daarmee in het contact van het schip. Stroom in Egypte is 220 volt en geaarde stekkers kan je niet gebruiken, daar zal je dan een adapter voor moeten hebben.

Vele prachtige hoogtepunten in de Nijlvallei en Cairo, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor. Met de bus naar een all-inclusive hotel in Hurghada (extra dagen bij te boeken).

Philea tempelBezoek aan de prachtig gelegen Philea tempel.

Een Nederlandstalige reisleider vergezeld je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

  • Omruilgarantie
  • Nijlcruise met Aswan en Edfu
  • Verlenging mogelijk
  • Vele wereldwonderen

Egypte Classic 5*

8 dagen

Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.

Het prachtige botanische Kitchener eiland.Het prachtige botanische Kitchener eiland.

Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.

Ruime nette cabin op je cruise.Ruime nette cabin op je cruise.

Op het top-deck ruime gelegenheid om te zonnebaden.Op het top-deck kan je zonnebaden.

Deze reis boek je vertrouwd bij:

Rondreis Egypte, Nijlvallei, Cairo en zeilcruise.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Deze reis boek je vertrouwd bij: