Nijl bij Aswan

Hoe lang is het vliegen naar Egypte?

Rechtstreeks vanuit Nederland of België variëren de vliegtijden vanaf 4u naar Cairo tot 5u 30m naar Marsa Alam.

Vertrek is de keuze uit Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Aankomst in Sharm El Sheikh, Hurghada, Marsa Alam. Zowel Corendon als Tui vliegen elke week 2 tot 5 keer vanuit België en Nederland naar Egypte.

Veel chartervluchten vliegen in een driehoek: Zo heb je bijvoorbeeld of de heen-, of de terugvlucht een tussenlanding. Van Sharm El Sheik heb je een korte stop in het populaire Hurgada, en word de totale duur van je vlucht 7u 35m.

Boek je een alleen een cruise over de Nijl, is de dichtstbijzijnde internationale vlieghaven Luxor. De rit naar de Nijlkade is dan niet meer als 30 minuten. Bevat je boeking ook een weekje aan de rode zee, vlieg je vaak op Hurgada of Marsa Alam en is de rit naar je cruise boot 2 uur langer.

Actuele vliegtijden naar Egypte

* Vliegtijden zijn onderhevig aan veranderingen. Onze laatste periodieke check is voor vluchten t/m oktober 2023.

Vluchttijden van en naar Amsterdam

Vanaf Naar via Duur
Amsterdam Hurghada rechtstreeks 4u 20m
Amsterdam Hurghada Marsa Alam 7u 10m
Amsterdam Marsa Alam Rechtstreeks 5u 30m

Met welk vliegtuig vlieg je?

Vanaf Amsterdam tot Hurghada, blijf je in je vliegtuig, zelfs al heb je een tussenlanding. Er kan worden gevlogen met 1 van de volgende typen Boeing vliegtuigen:

  • Boeing 767-300
  • Boeing 737-800
  • Boeing 737 MAX 8
  • Boeing 787-8 Dreamliner

Informatie vliegtijden

Boeken vluchten

Tip: Zelf met de auto naar Schiphol? Boek bij Parkos schiphol een parkeerplaats, of vergelijk de Valet service met: iParking schiphol

Vluchttijden van en naar Eindhoven

Vanaf Naar via Duur
Eindhoven Sharm El Sheikh Hurghada 6u 50m
Sharm El Sheikh Eindhoven Rechtstreeks 5u 35m

Met welk vliegtuig vlieg je?

Vanaf Eindhoven tot Egypte, blijf je in je vliegtuig zitten, zelfs als je een tussenlanding hebt. Er kan worden gevlogen met 1 van de volgende typen Boeing vliegtuigen:

  • Boeing 767-300
  • Boeing 737-800
  • Boeing 737 MAX 8
  • Boeing 787-8 Dreamliner

Informatie vliegtijden

Boeken vluchten

Tip: Boek bij een parkeerplaats bij Quickparking Eindhoven Airport

Vluchttijden van en naar Rotterdam

Vanaf Naar via Duur
Rotterdam Hurghada Sharm El Sheik 6 u 55 m
Hurgada Rotterdam Rechtstreeks 5 u 50 m

Ook vanaf Rotterdam vlieg je met een retourtje in een driehoek. Dit geeft je dus 2 bestemmingen in Egypte: Hurghada en Sharm El Sheik.

Informatie vliegtijden

Boeken vluchten

Tip: Boek bij een parkeerplaats bij Quickparking Rotterdam Airport . Maximaal 10-15 minuten met shuttlebus.

Hotel & zeecruise combinatie.

13 dagen, vertrek 4 en 18 maart 2023

Deze zee cruise is inclusief vliegreis en transfers. We vertrekken op 4 en 18 maart 2023 richting Safaga, een havenstadje aan de rode zee in Egypte. Na een relaxte hotelovernachting, vertrekt het cruiseschip dan voor een 7-daagse reis de Rode zee op.

Vanuit Safaga vertrekken we de blauwe Rode zee op.😀 Dan meren we ‘s morgens aan in Aqaba, Jordanië waar je vele dagtrips opties hebt zoals een bezoek aan Petra, de uitgehouwen stad in de rotsen.

In Saoedi-Arabië bezoeken we Jeddah, een eeuwenoude havenstad met rijke geschiedenis. Daarna Yanbu, waar het jaarlijkse bloementuin festival deze maand plaatsvindt. Dit prachtige festival heeft al verschillende Guinness book wereldrecords gewonnen.

Het grootse bloemenveld ter wereld in Yanbu. Bezoek aan het grootste bloemenveld ter wereld in Yanbu bloementuin festival.

Verder varen we, na nog een volle dag op zee, langs de oevers van de Golf van Suez om aan te komen in Ain Sukhna. De beste havenstad voor een dagtrip naar de Piramiden van Giza of Djoser.

Plus 4 nachten in heerlijk in het all-inclusive resort Aqua Vista in Hurghada. Lekker alle indrukken van afgelopen dagen onder factor 30 in te laten werken. 🌞

Info & boeken
Meer informatie bij Stip Reizen.