Het cruiseschip met de ondergaande zon achter de Nijl.

Hoe ziet het restaurant eruit?

Het restaurant is gesitueerd in de buik van het schip. De ramen om naar buiten te kijken liggen hoog en al staande in het restaurant kan je vlak over het wateroppervlak kijken. Soms komt er een bootje of feloek op ooghoogte voorbij varen. De tafels staan in lange rijen onder deze ramen, en elk 5 tafels worden bediend door 1 ober die de drankjes opneemt en de tafel afruimt.

Buffet op nijl cruiseschip Buffet op nijl cruiseschip.

We krijgen een eigen plek met onze taalgenoten. Per tafel zit eigenlijk een groep en het is in ieder geval praktisch dat we vaste plekken hebben de hele week. In het midden is een groot buffet eiland en met een gangpad ertussen een kook/bak gedeelte. Dit is eigenlijk de enige plek op het schip waar je ervaart dat we met nog een zo'n 120 tal andere gasten op dit schip zitten. Tijdens het eten sta je regelmatig in de rij bij de bakplaat of aan het buffet, niks storend lang hoor, maar ik heb wel honger! :-) Er komen trouwens gasten bij, en gaan weer van boord in bijna elk plaatsje zo lijkt het, maar vooral in Aswan zien we wat nieuwe gezichten op onze boot.

Wat krijg je te eten op het schip?

Het eten is prima, veel afwisseling zowel tijdens het diner als lunch en ontbijt. En ook zijn er bij elk diner weer andere chefs specialiteiten als de vorige dag. De meningen zijn verdeeld of dat je de rauwe salade en groenten kan eten. Wij hebben dit met mate wel gedaan en onze klachten/ geen klachten score was een gelijkspel. Overigens was er in ons 7 mans gezelschap 1 ander iemand die net als ik een dagje of 2 last had van de race.

Restaurant restaurant

Dat gezegd hebbende moet mijn eerste verre reis zonder buikklachten nog komen, en ben wellicht geen goede graatmeter in die zin. Praktisch gezien is het altijd wel handig om loperamide mee te nemen op welke reis dan ook.

Gezelligheid in de lounge Bar.

Er is een grote lounge bar aan boord van het cruiseschip. Je kan hier eigenlijk de hele dag in heerlijke fauteuils zitten en een drankje nuttigen. Op een uitzondering na is het overdag rustig hier en kan je een boekje lezen of een spelletje spelen. De meeste mensen zijn dan op het dek waar ook een bar is. Omdat de nachten in de wintermaanden koud kunnen worden zijn er 's morgens en 's avonds wat meer mensen te vinden. Als de zon is gezakt en de avond is gevallen, word het hier vaak gezellig druk. Vanaf 20:00 of 21:00 uur begint ook vaak een avondprogramma, waar je getrakteerd wordt op livemuziek, dans shows en ander entertainment op de dansvloer.

Bar op het cruiseschip Bar op het cruiseschip

Zon aanbidding op het top dek.

Bovenop het dek wil je uiteraard overdag genieten in de zon en is het ook leuk te van het uitzicht te genieten als je vertrekt of weer aanmeert. De ligstoelen met dikke kussens zijn perfect om als een Egyptische god op te gaan liggen. Handoeken zijn in overvloed voorradig en aan de bar hebben ze net genoeg te drinken. Ik bedoel, meer dan genoeg te drinken. Er staat een klein tentje waar je je kan laten masseren en de masseur loop ook rond om een praatje te maken. Er staan ook 3 fitness apparaten maar de staat van de hometrainer, roeiapparaat en met name de hardloop band zijn ontoereikend. Het staat er, heb ik het idee, meer voor de show helaas. Ik heb later nog wel een kwartiertje gefietst maar hardlopen op de loopband ging niet. Overigens zie je 's morgens wel mensen hardlopen over het dek. Van voor naar achter kan je tussen de stoelen door een soort van ovaal parcours van toch zo'n 60 meter in lengte krijgen.

Voor op het dek is een zwembad. Daar kan je in het eerste gedeelte pootje baden, en het laatste gedeelte is diep en kan je kopje onder.

Hoe ziet de kombuis eruit?

Tijdens onze rondleiding door het schip mochten we even de kombuis bezoeken. Onze gastheer legt ons uit dat hygiëne hoog in het vaandel staat op het schip en dat alles gewassen word met gezuiverd water. Het ziet er echt onberispelijk uit en ik vind het knap hoe ze met zijn 5en toch voor 150 mensen eten klaarmaken. De koks maken in relatief korte tijd, in relatief weinig ruimte toch een groots buffet. En het kan nog uitgebreider zullen we achter komen tijdens ons kerst diner..

Rondleiding over cruiseschip: Keuken Rondleiding over cruiseschip: Keuken

Warm buffet tijdens het avondmaal Warm buffet tijdens het avondmaal

Rode zee cruise Egypte en Saoedi-Arabie.

8 dagen - All Inclusive - vanaf 761,-

Behalve een Nijlcruise kan je ook een geweldige zee cruise maken! Ga je mee 8 dagen naar verschillende prachtige locaties aan de kust van de Rode zee?

Met de MSC Orchestra Over de Rode zee. Geen straf: Super de luxe MSC Orchestra. Lengte: 293,80m Breedte: 32,20m Hoogte: 59,64m.

Vanuit Safaga (Egypte), vaar je een dag over de blauwe wateren naar het prachtige Jeddah (Saudi-Arabië).

Moskee op het water in Jeddah Jeddah heeft een prachtige binnenstad met originele architectuur. Ook deze "drijvende" moskee Al Rahmah is een bezoekje waard!

Dan na een volle relax dag op zee naar Aqaba (Jordanië), een ideale gelegenheid om de rode rotsen stad Petra te bezoeken. De volgende dag kom je 's morgens aan in de gezellige badplaats Sharm el Sheikh (Egypte) waar je lekker kan shoppen of een terrasje pikken.

Sokhna Port (Egypte) ligt bij het Suezkanaal en dicht bij warmwaterbronnen. Na een laatste nacht varen kom je terug in Safaga.

Omdat op eigen gelegenheid van en naar je schip in Safaga gaat, kan je deze cruise goed combineren met een hotel bezoek. De vlucht kan o.a. met Tui naar Hurgada dat op 1:00u rijden van Safaga ligt, of Marsa Alam op 2:30u rijden.

Info & boeken
Je smile discovered bij Tui.

Rondreis door de Nijlvallei en Caïro, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor.

Optioneel extra dagen verblijf in een all-inclusive hotel in Hurghada.

Philea tempelBezoek aan de prachtig gelegen Philea tempel.

Een Nederlandstalige reisleider vergezelt je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

  • Omruilgarantie
  • Nijlcruise met Aswan en Edfu
  • Verlenging mogelijk
  • Vele wereldwonderen
Info & boeken
Meer informatie bij Tui.

Nijlcruise met cruiseschip: Egypte Classic 5*

8 dagen

Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.

Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.

Ruime nette cabin op je cruise.Ruime nette cabin op je cruise.

Op het top-deck kan je zonnebaden.Op het top-deck kan je zonnebaden.

Deze reis boek je vertrouwd bij:

Info & boeken
Meer informatie bij Corendon.

Rondreis Egypte, Nijlvallei met zeilboot cruise en Caïro.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap. Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Info & boeken
Meer informatie bij Djoser.