Nijl bij Aswan

Wat zijn de beste vakantie aanbieders?

Cruise-egypte.nl werkt samen met gerenommeerde partners als Corendon, Djoser, Stip Reizen, Sunweb en TUI. Specifiek voor reizen naar Egypte en een cruises over de Nijl, bieden deze vakantieaanbieders verschillende reisopties aan. Zo kan je kiezen uit:

 • Weekje aan de Rode zee bij boeken.
 • 4 of 5 sterren cruise boot.
 • Fooien inclusief
 • Bezoek aan Piramiden van Gizeh
 • Binnen of buiten scheepshutten met schuifpui/ balkon.

Periodiek, kan je ook zee cruises maken over de Rode zee. Er wordt dan richting het midden oosten, of soms naar Italië gevaren.

Veel gestelde vragen.

Wat is het doel van cruise-egype.nl?

We geven informatie over diverse prachtige cruisetochten over de Nijl en haar bezienswaardigheden. Doordat de aanbiedingen overzichtelijk bij elkaar staan en we onze eigen ervaringen delen, maak je gemakkelijker een goede keuze.

Kan ik direct boeken op deze site?

Nee, dat kan niet. Wel kan je van hieraf een goede indruk krijgen welke vakantie aanbieders er zijn, en welke aanbiedingen zij hebben. Je komt met een klik direct op de website van een van onze partners waar je direct jouw keuze kan boeken.

Staan er alleen nijlcruises in Egypte op deze site?

Nee, er worden ook vele combinatiereizen aangeboden. De accommodaties en cruiseschepen zijn geselecteerd bij betrouwbare aanbieders. Vaak wordt de cruise over de Nijl gecombineerd met een aantal dagen aan de stranden van de rode zee of naar de piramiden.

Is de cruise makkelijk te combineren met een strandvakantie?

Vele exclusieve 4 en 5 sterren resorts bij Hurgada en El Gouna liggen dicht bij het vliegveld waar je zowieso land en vertrekt. Logistiek gezien een ideale combinatie dus. Zo heb een heerlijke zonvakantie afgewisseld met cultuur en historie op je cruise.

Corendon

Corendon Op Corendon.nl vind je de vliegvakanties van Corendon. Corendon heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een allround touroperator die je reis van a tot z verzorgd.

Populaire bestemmingen van Corendon zijn onder andere; Turkije, Griekenland, Curaçao, Egypte, Canarische Eilanden, Kaapverdië, Italië, Macedonië en Bonaire.

Corendon biedt Nijlcruise vakanties aan met veel verschillende opties om er een weekje strandvakantie bij te nemen.

Djoser

Djoser logo

‘De andere manier van reizen’ van Djoser is er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis met goed geregeld vervoer en verblijf.

Djoser reizigers zijn nieuwsgierig naar het dagelijks leven in andere culturen, genieten van ongerepte natuur en trekken er ook graag ook zelf op uit. Bij Djoser zit men goed!

Djoser biedt momenteel een avontuurlijke rondreis met korte cruise aan, en een mooie reizen aan met Nijlcruise aan inclusief een bezoek aan de piramiden van Gizeh.

Stip Reizen

Stip Reizen logoNijlcruises met strandvakantie

Stip Reizen heeft een uitgebreid en verrassend aanbod naar meer dan 35 bestemmingen. Ze is een van de voordeligste reisaanbieders van Nederland.

Stip Reizen profileert zich door middel van de Stip-formule: zeer innovatieve, eigentijdse communicatie, een no-nonsense klantbenadering en een groot reisaanbod.

Je kan bij hen kiezen uit een breed scala aan verschillende vakanties: Van autovakanties tot rondreizen en zonvakanties, van stedentrips tot cruises.

Stip reizen heeft een paar cruise - zee vakanties die soms vanuit Egypte starten. Je kan uiteraard ook scherp geprijsde Nijlcruises eventueel met strandvakantie → boeken.

Sunweb

Meer informatie bij Djoser.

Zonaanbidders boeken hun vakantie op Sunweb.nl!

Sunweb Vakanties is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grotere aanbieders van vliegvakanties naar de zon. Ook komend jaar zullen zij voor ongeveer 200.000 mensen een vliegvakantie naar de zon verzorgen.

Sunweb biedt de vakantieganger de meest uiteenlopende accommodaties tegen zeer scherpe prijzen. Van eenvoudige, leuke appartementen tot de meest luxe all-inclusive hotels. Het merendeel van de bestemmingen liggen rond de Middellandse Zee, maar zij bieden ook reizen aan naar bijv. Egypte, Griekenland en Bulgarije.

Sunweb heeft een groot aantal zee cruises in de aanbieding die soms ook Egyptische havensteden aandoen. Verder is er een groot aanbod aan goedkope hotels, en exclusievere resorts aan de Rode zee.

TUI

TUI logo.

TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. TUI haar streven is dan ook om altijd een stapje verder te gaan en de verwachtingen van de gasten te overtreffen.

TUI beloofd dan ook niet voor niets: Discover your smile. Iets wat duidelijk terug te zien is in het beeldmerk van TUI Nederland: de drie letters T, U en I die staan voor Trusted, Unique en Inspiring vormen samen de smile.

Tui biedt een complete avontuurlijke groepsreis aan van 12 dagen inclusief vlieg-, cruise-, bus-, en treinrondreis aan. Inclusief Cairo en de Piramides van Gizeh en Sakkara.

Wist je dat?

 • De Nijl de langste rivier ter wereld is?
 • Dat Egypte wordt beschouwd als de oudste beschaving.
 • De oudste kalenders gebaseerd zijn op het waterpijl van de Nijl.
 • Ook de belasting vroeger werd gemeten aan waterpijl van de Nijl.

Rondreis door de Nijlvallei en Caïro, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor.

Optioneel extra dagen verblijf in een all-inclusive hotel in Hurghada.

Philea tempel

Bezoek aan het eiland Agilkia, waar de prachtige Philea tempel ligt.

Een Nederlandstalige reisleider vergezelt je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

 • Omruilgarantie
 • Nijlcruise met Aswan en Edfu
 • Verlenging mogelijk
 • Vele wereldwonderen
Info & boeken
Meer informatie bij Tui.

Nijlcruise met cruiseschip: Egypte Classic 5*

8 dagen

Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.

Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.

Ruime nette cabin op je cruise.

Ruime nette kajuit op je cruiseschip.

alt

Op het top dek kan je heerlijke zonnebaden.

Deze reis boek je vertrouwd bij:

Info & boeken
Meer informatie bij Corendon.

Rondreis Egypte, Nijlvallei met zeilboot cruise en Caïro.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap. Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Info & boeken
Meer informatie bij Djoser.

Vluchten naar Egypte.