Botanische tuin eiland

Reisverslag Cruise Egypte

Dag 1, of eigenlijk dag 0. Want we maken eerst nog een tussen stop voordat we vertrekken. Zodoende wordt onze reis in 2 delen gesplitst en kunnen we het lekker rustig aan doen. We hebben ervoor gekozen eerst naar het vliegveld te rijden, de auto op een goedkope lang parkeren plaats af te geven en ons naar het vliegveld te laten rijden. We kunnen zodoende uitgerust het vliegtuig in stappen. Het Hotel Sheraton Brussel staat pal voor de vertrekhal en heeft gelukkig goede geluidsisolatie. We gaan eens lekker zweten in de sportzaal en nemen na de douche een heerlijk maal in het hotel. We gaan op tijd naar bed, en zetten de wekker met ruimte om te chillen. We gaan slapen als rozen.

Uitgerust vanuit Hotel Sheraton vertrekhal Zaventem in. Uitgerust lopen we vanuit Hotel Sheraton zo vertrekhal Zaventem in.

‘s Morgens vroeg op, en we rollen met onze koffers de straat over, zo de vertrekhal in. Het is donker en fris buiten, beter gaan we naar het zuiden, Egypte of zo maar doen. :-) Het vliegtuig heeft een 3 hoeks route Brussel, Luxor, Hurgada. Op je reis vanuit Brussel, heb je óf op de heenweg, óf op de terugweg dus een tussenlanding. Dus met Luxor als onze eindbestemming, mogen we met een directe vlucht heen.

Aankomst in Luxor

Vlucht vertrekt om 7:00 uit Brussel, een rustige vlucht met het overgrote deel aan schaapjeswolken onder ons. Genoeg ruimte tussen de wolken om het landschap onder ons voorbij te zien trekken. We vliegen over de besneeuwde alpen, en de middellandse zee.

Het is prachtig te zien hoe de schaapjeswolken hun schaduw laten vallen op het bruingele Sahara zand.

De Sahara met wolkjes Schaapjeswolken boven de Sahara woestijn.

Na 4 1/2 uur vliegen, kijken we van boven over de oostelijke Sahara en de vele oude uitgesleten en nu droge rivier bekkens. Een soort van ader netwerk met allerlei klein gekronkelde uitlopers.

We komen rond een uur of 13:00 in het zonovergoten Luxor aan. Het is een korte busrit naar de Nijlkade. Hany, onze gids, handeld de administratieve zaken in de bus af. Zijn Nederlands is perfect en dat vindt ie zelf ook. 😀

Aan de kade in Luxor

zijlboot ofwel feloek
Zijlboot ofwel feloek aan de kade.

Op het schip aangekomen hebben we geluk: onze hut blijkt aan de Nijlkant met het mooie uitzicht te liggen. Ons schip ligt zij aan zij met een ander soortgelijk schip, we lopen hier doorheen, en checken dan in. Nadat we de deur van onze hut openen, is het heerlijk te zien hoe we vanuit ons bed uitkijken over de brede Nijl. We schuiven onze pui open en ervaren hoe energiek de Nijl met haar vele kleine zeilboten druk in de weer is. Ja, wij gaan het hier prima uithouden.

's Middags en 's avonds hebben we lekker lang de tijd om op dek te vertoeven of om op pad door Luxor te gaan. We kozen het eerste, omdat we morgenvroeg, en ook op de terugweg nog Luxor in gaan.

Om 18:00 hebben we een gezamenlijk gesprek met de gids, over de activiteiten de aankomende week. De Nederlandstalige groep is klein, we zijn maar met 7 personen, waarvan 1 op een andere boot. Erg relaxed allemaal.

Restaurant tot 5 tellen

We eten op de benedenverdieping van de boot. Hier, hebben we een vaste tafel met z'n 6en en kijken uit het raam vlak over het wateroppervlak. Het eten is hier in buffet vorm en er is veel keuze.

De ober is vast voor dit gedeelte van het restaurant. En hij heeft aparte humor: De "ik doe net alsof ik niks in de gaten heb" humor. Zeker niet bij iedereen gewaardeerd, maar wij kunnen het wel waarderen. We hebben alle tijd, het is tenslotte vakantie! Later zal hij ons van 1 tot 5 in het Egyptisch overhoren.

Onze gids Hany geeft een snelcusus tellen van 1 tot 5. Luister maar:

1. Wáhid 2. Ithnán 3. Thálatha 4. ÁrbaØa 5. Chámsa

Wist je dat?

  • De Nijl de langste rivier ter wereld is?
  • Dat Egypte wordt beschouwd als de oudste beschaving.
  • De oudste kalenders gebaseerd zijn op het waterpijl van de Nijl.
  • Ook de belasting vroeger werd gemeten aan waterpijl van de Nijl.

Rondreis door de Nijlvallei en Caïro, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor.

Optioneel extra dagen verblijf in een all-inclusive hotel in Hurghada.

Philea tempel

Bezoek aan het eiland Agilkia, waar de prachtige Philea tempel ligt.

Een Nederlandstalige reisleider vergezelt je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

  • Omruilgarantie
  • Nijlcruise met Aswan en Edfu
  • Verlenging mogelijk
  • Vele wereldwonderen
Info & boeken
Meer informatie bij Tui.

Rondreis Egypte, Nijlvallei met zeilboot cruise en Caïro.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap. Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Info & boeken
Meer informatie bij Djoser.