Botanische tuin eiland

Reisverslag Cruise Egypte Luxor

We hebben een heerlijk bed en lekker geslapen deze koele nacht. Na onze wake up call en een heerlijk ontbijt vertrekken we me de gids op een reisje door de stad Luxor. Op de agenda staan onder andere de Karnak tempel, en de Luxor tempel met museum. Deze tempels liggen op de oostoever van de Nijl, daar waar onze boot ook aangemeerd ligt. De dag is begonnen en we vragen onze ober extra flesjes water. Het is frisjes in de ochtend, maar de temperatuur stijgt snel en het zal zo'n 26° C worden vanmiddag.

Bezoek aan Karnak tempel

De Karnak tempel is immens groot, het grootste tempelcomplex van heel Egypte. De tempel met zijn enorme zuilengalerij is ronduit indrukwekkend te noemen. We worden er stil van en wandelen er zwijgzaam doorheen. Dat het immens groot is valt soms niet op, om na het nemen van een volgende "deur" opening weer verbijsterd te staan over de enorme stenen houw werken en uitgestrektheid.

Het complex strekt uit over 250.000 vierkante meter en heeft vele afzonderlijke tempel bouwwerken, obelisken en beelden. Men heeft nog steeds niet alle mysteries ontdekt van wat zich hier afgespeeld heeft, en vele details zullen ons ongetwijfeld nooit ten deel vallen.

Luxor tempel

Even verderop van de Karnak tempel ligt de Luxor tempel. Of eigenlijk waren ze verbonden met een kilometers lange brede boulevard geflankeerd met duizenden sfinxen. Men is nu bezig deze boulevard in ere te herstellen, en de impact hiervan is in de hele stad te zien.

Boulevard tussen Karnak en Luxor tempels.

Deze brede boulevard werd gebruikt als processieweg. De Luxor tempel ligt midden in de stad Luxor en vrijwel direct aan de oostoever van de Nijl. De tempel is goed bewaard gebleven en alleen daarom al een bezoek waard. Amenhotep III en Ramses II bouwden de tempel en is gewijd aan de goden Amon, Mout en Chons. 2 grote beelden van farao Ramses II flankeren de ingang van deze tempel ook.

Luxor- Esna

Na deze ochtend rijden we terug naar de boot, waar we heerlijk lunchen. Ons schip vertrekt voor een prachtige tocht naar het plaatsje Esna. Op deze route kijk je je ogen uit, er zijn een aantal schepen net als de onze op het eerste stuk, en omdat we even moeten wachten bij de brug, sluiten 5 cruiseschepen achter elkaar aan om in colonne te varen.

Deze middag liggen we lekker op het dek te genieten van de zon en het uitzicht. Later die avond stijgen we een paar meter in de sluis van Esna. En dit alles, terwijl we ons avondeten nuttigen.

Cruisschepen varen door de groene Nijlvallei

Vele prachtige hoogtepunten in de Nijlvallei en Cairo, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor. Met de bus naar een all-inclusive hotel in Hurghada (extra dagen bij te boeken).

Philea tempelBezoek aan de prachtig gelegen Philea tempel.

Een Nederlandstalige reisleider vergezeld je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

  • Omruilgarantie
  • Nijlcruise met Aswan en Edfu
  • Verlenging mogelijk
  • Vele wereldwonderen

Egypte Classic 5*

8 dagen

Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.

Het prachtige botanische Kitchener eiland.Het prachtige botanische Kitchener eiland.

Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.

Ruime nette cabin op je cruise.Ruime nette cabin op je cruise.

Op het top-deck ruime gelegenheid om te zonnebaden.Op het top-deck kan je zonnebaden.

Deze reis boek je vertrouwd bij:

Rondreis Egypte, Nijlvallei, Cairo en zeilcruise.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Deze reis boek je vertrouwd bij: