Botanische tuin eiland

Dagprogramma

Wij hebben het programma in deze volgorde gedaan maar hebben ook al een andere volgorde gezien. Algemeen zijn alle excursies in de ochtend of in de avond. Dit is ideaal. De temperatuur is dan aangenaam, en je hebt dan het prachtige ondergaande of opkomende zon licht. In de middag lig je aan de kade of vaar je. Je kan dan boven op het dek van de zon genieten. De reis is op basis van volpension wat ook betekend dat de koks rekening houden met jou excursie tijden. Ideaal geregeld en heel relaxed allemaal!

Dag 1: Luxor

Na aankomst in Luxor word je per bus naar het cruiseschip gebracht voor inscheping. De Nederlandstalige gids is hier dan al bij en regelt eigenlijk het meeste. Het cruiseschip blijft liggen en vertrekt morgen pas uit Luxor. Je 's middags lekker even zonnen. 'S avonds nog even Luxor door wandelen is een optie, het is aan jezelf. Diner en overnachting zijn uiteraard aan boord.

Kaart van de cruisetocht

Op de kaart hieronder de map van de Nijlvallei. Verder naar beneden aan het Nassermeer Ligt de Abu Simbel tempel. Dit is een excursie die je bij kan boeken en gaat daar met de bus naartoe.

Landkaart van de hoogtepunten van de Nijl cruise.

Dag 2: Luxor - Edfu

Na het ontbijt ga je de tempels van Luxor en Karnak bezoeken. Karnak heeft als hoogtepunt 34 immense papyrus-vorm pilaren .

De Luxor tempel ligt in het centrum van Luxor en heeft ook een museum. Het ligt direct aan de Nijl en je kan deze vanuit de boot al zien liggen. Grappig om te zien is hoe op een deel van het oude tempel gedeelte een Islamitische moskee gebouwd is.

Luxor tempel complex

De Karnak tempel is gigantisch en vrij onoverzichtelijk. Het is het grootste tempelcomplex van Egypte en heeft een grondoppervlak van maar liefst 40 voetbalvelden! Archeologen zijn nog steeds bezig alle mysteries van het complex proberen te ontdekken.

Je lunch geniet je weer aan boord, en in de loop van de middag vaar je richting Edfu. 's Avonds passeer je de sluizen van Esna, een hoogteverschil van 7 meter. Soms moet men wachten en komen kleine bootjes langs met verkopers. Ze proberen hun waren te verkopen aan ons, maar moeten wel 4 verdiepingen hoogte overbruggen bij een eventuele verkoop.

Dag 3: Edfu - Kom Ombo - Aswan

's Morgens bezoek je de tempel van Horus. Het is de best bewaarde tempel van Egypte omdat die bijna 2000 jaar onder een laag zand en slib heeft gelegen. Aan de ingang van de tempel staan 2 prachtige beelden van de valk god Horus met daarachter de poort tot de tempel. Vele hiërogliefen vertellen in reliëf het verhaal van Horus en andere goden.

Terwijl je je lunch nuttigt, vaar je naar Kom Ombo. Soms nemen ze Kom Ombo met de tempel weer op de terugweg. Hoe het ook gebeurt, 's avonds in de ondergaande zon ligt de tempel er wel heel oranje gekleurd bij.

Kom Ombo tempel gezien vanaf cruise schip

Je kan deze tempel al vanaf de boot zien liggen en loopt er zo naartoe.

Dag 4: Aswan

Een mooie dag in een schilderachtige omgeving: Aswan ligt aan de met rotsen bezaaide Nijl en brengt een exotische sfeer naar je. Het glooiende landschap en de vele feloeken die hier passeren zorgen voor een bijzonder plaatje. Je gaat met bus naar de Hoge Dam van Aswan (3830 m lang, 111 m hoog en 980 m breed). Dit staaltje Russische bouwkunst zorgde ervoor dat de nijl nooit meer overstroomde, en dat er elektriciteit opgewekt werd. Vervolgens staat een steengroeve met een onvoltooide obelisk op het programma. Deze liggende obelisk is al aan drie zijden uitgehakt en heeft een lengte van 41 meter. Het zou de langste ooit worden, maar hij brak en de steenhouwers lieten hem zo achter.

Met motorboot over de nijl

Tot slot van deze ochtend, vaar je met een motorbootje door de rotsachtige eilandjes van de nijl in een gebied tussen de Nasser dam en de oude Aswan dam. Je bezoekt de prachtige Philae tempel waar je onder andere de laatste Egyptische hiërogliefen, daterend uit 394, kunt bewonderen.

Bekijk de Cruise-Egypte video

Dag 5: Aswan

De ochtend is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld de kleurrijke markt van Aswan bezoeken. Ook bestaat de mogelijkheid om facultatief Abu Simbel te bezoeken. De 2 tempels van Abu Simbel werden uit de bergwand gehakt door Ramses II.

Abu Simbel tempels.

Met de bouw van de Hoge Dam van Aswan zouden deze tempels onder water komen te staan, om de tempels te redden werden deze in stukken gezaagd en 65 meter hoger, en 200 meter verder weer opgebouwd.

Wanneer je deze excursie ter plaatse bijboekt dan vertrek je vroeg in de ochtend per bus naar de grote tempel van Abu Simbel (ca. 4 uur rijden).

Dag 6: Aswan - Luxor

Vroeg in de ochtend vertrek je weer vanuit Aswan naar Luxor. Stroomafwaarts kan je op het dek heerlijk van je af kijken.

Dit is een relaxte dag en kan je heerlijk genieten van de prachtig mooie Nijlvallei.

Zonsondergang kijken vanaf top dek Nijlcruise

Dag 7: Luxor

Weer terug in Luxor staat nu de westelijke oever op het programma. Je bezoekt een aantal graven in de Vallei der Koningen. De hoogte punten zijn hier de graveringen en muurschilderingen die na al die jaren nog intact zijn gebleven.

Ook wordt een bezoek gebracht aan de tempel van Hatsjepsoet. De bouw van dit indrukwekkende bijna futuristische monument duurde slechts 15 jaar. Hatsjepsoet was een vrouwelijke farao maar soms te zien in mannenkleding en soms zelfs met een baard. Tot slot wordt ook nog gestopt bij de kolossen van Memnon. Deze beelden zijn het enige overblijfsel van wat eens de grote tempel ter ere van Amenhotep III was. Je kan 's middags/ s' avonds facultatief bijvoorbeeld een lichtshow doen in Luxor. Wij hebben die avond een stadswandeling gemaakt met de groep.

Dag 8: Luxor - naar huis

De reis zit er weer op en na het ontbijt, word je teruggebracht naar het vliegveld. De vlucht duurt bijna 5 uur, maar al dromende van alle ervaring lijkt het wel alsof je na 1 uurtje vliegen alweer gaat landen.

Logo cruise-egypte.nl

Meer informatie van dag tot dag in het uitgebreide reisverslag:

Vele prachtige hoogtepunten in de Nijlvallei en Cairo, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor. Met de bus naar een all-inclusive hotel in Hurghada (extra dagen bij te boeken).

Philea tempelBezoek aan de prachtig gelegen Philea tempel.

Een Nederlandstalige reisleider vergezeld je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

  • Omruilgarantie
  • Nijlcruise met Aswan en Edfu
  • Verlenging mogelijk
  • Vele wereldwonderen

Egypte Classic 5*

8 dagen

Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.

Het prachtige botanische Kitchener eiland.Het prachtige botanische Kitchener eiland.

Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.

Ruime nette cabin op je cruise.Ruime nette cabin op je cruise.

Op het top-deck ruime gelegenheid om te zonnebaden.Op het top-deck kan je zonnebaden.

Deze reis boek je vertrouwd bij:

Rondreis Egypte, Nijlvallei, Cairo en zeilcruise.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Deze reis boek je vertrouwd bij: