Het cruiseschip met de ondergaande zon achter de Nijl.

Hoe ziet de brug van het schip eruit?

Wie wel eens in de kajuit van een binnenvaart schip is geweest kan zich wellicht het houten stuurwiel, een paar knoppen en wat hendels voorstellen. De uitgebreidere schepen hebben al wat meer schermen om op te kijken. De brug van het cruiseschip is ook summier, geen radar beeldscherm. Wel strekt het zich uit over een breedte van 20 meter.

De boot heeft ook 2 achteruitkijkspiegels, ze zijn zo groot, dat je deze zo als badkamer spiegel kan ophangen. Ze zitten aan een lange arm zodat ze nog verder naar buiten kunnen, wat tijdens het aanmeren ook gebeurt. Naast de spiegels staat nog een grote zoeklamp, leuk voor in de woonkamer. 😊

De brug van het cruiseschip.

Met de kapitein op de brug van het cruiseschip.

Hoe ziet de machinekamer eruit?

Het hart van het schip pompt en bromt opeens een stuk luider als de zware deur opengaat naar de machinekamer. Hier staan 3 grote gele 300 PK Caterpillar motoren. Ze zijn vrijstaand opgesteld met ieder zijn eigen loopruimte er omheen, sommige af- en aanvoerpijpen lopen naar boven en langs het plafond. De wat dikkere uitlaat pijpen, zijn omwikkeld met geluid dempend en/ of hitte bestendige stof.

Wij zelf lopen op een groen geschilderd hekwerk dat net boven de grond gemonteerd is. De motoren dienen uiteraard, en in ieder geval voor de aandrijving van het schip, maar ook als aggregaat die de stroom opwekt dat over het hele schip wordt gebruikt. Er staat hier ook een gigantische airconditioning unit.

Motorruimte cruiseschip.

Motorruimte cruiseschip met grote Caterpillar motoren.

Receptie en vrolijke/ behulpzame mensen.

Er is op de boot een ruime receptie met tenminste 1 maar meestal 2 pursers achter de balie. Ze hebben ons geholpen met tape, dat we nodig hadden om de kapotte koffer te repareren. Uiteindelijk had Hany dit ook al geregeld. Ook het wifi wachtwoord, kaartje voor je kamerdeur enzovoort zijn er te verkrijgen.

Met andere woorden, algemene zaken kan je hier natuurlijk regelen en er ligt ook de agenda voor de volgende dag. Wellicht ook omdat wij zo'n klein groepje hadden, konden we eigenlijk alles via Hany onze gids regelen. Hij was ook op het schip en hij vond dat geen probleem.

Want ja, in onze ervaring, zijn de meeste Egyptenaren zijn erg vrolijk en behulpzaam.

Schooljuf met kind.

Tijdens een bezoek aan de tempel van Horus, komen we een klas blije kinderen tegen. Niet iedereen waardeert het dat je een foto maakt van ze, maar deze hulpmoeder ging zelfs met haar kind voor ons poseren. 😀

Wifi aan boord

Van de Wifi aan boord moet je je geen Nederlandse snelheden voorstellen. Het is gewoon niet erg snel is en werkt alleen in de buurt van de receptie. De wifi van de boot maakt gebruik van een netwerk dat in Luxor en Aswan soms nog wel redelijk werkt, maar op de andere plaatsen en onderweg eigenlijk niet. Waardoor wifi buiten de steden dan ook uit staat.

Andere wifi opties:

Op het vliegveld in Egypte hebben we een kraampje gezien dat prepaid kaartjes verkoop, dit is vele malen goedkoper dan het gebruik van de Nederlandse kaarten. Het is bij deze lokale providers niet eenvoudig om je tegoed weer aan te vullen tijdens een vakantie. Dus daar moet je wellicht even rekening mee houden.

Een derde optie is het huren van een MiFi, dat is een Wifi-hotspot met een ingebouwde simkaart en daarmee verbinding maakt. Deze zijn speciaal voor vakanties naar Egypte te huur, waarbij de tarieven ook veel lager liggen dan het gebruik van een normale Nederlandse simkaart.

Tevens kan met één MiFi internet worden gegenereerd voor meerdere reizigers. Je kan er dus niet mee bellen of gebeld worden, maar wel kan je bijvoorbeeld via Skype of WhatsApp communiceren.

Overigens kan je met sommige telefoons, pda’s en computers ook wifi delen en dat als wifi-hotspot gebruiken. Je bereikt hier dan dus hetzelfde mee.

Wist je dat?

  • De Nijl de langste rivier ter wereld is?
  • Dat Egypte wordt beschouwd als de oudste beschaving.
  • De oudste kalenders gebaseerd zijn op het waterpijl van de Nijl.
  • Ook de belasting vroeger werd gemeten aan waterpijl van de Nijl.

Rondreis door de Nijlvallei en Caïro, en daarna relaxen in Hurghada.

12 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor.

Optioneel extra dagen verblijf in een all-inclusive hotel in Hurghada.

Philea tempel

Bezoek aan het eiland Agilkia, waar de prachtige Philea tempel ligt.

Een Nederlandstalige reisleider vergezelt je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.

Bij Tui:

  • Omruilgarantie
  • Nijlcruise met Aswan en Edfu
  • Verlenging mogelijk
  • Vele wereldwonderen
Info & boeken
Meer informatie bij Tui.

Nijlcruise met cruiseschip: Egypte Classic 5*

8 dagen

Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.

Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.

Ruime nette cabin op je cruise.

Ruime nette kajuit op je cruiseschip.

alt

Op het top dek kan je heerlijke zonnebaden.

Deze reis boek je vertrouwd bij:

Info & boeken
Meer informatie bij Corendon.

Rondreis Egypte, Nijlvallei met zeilboot cruise en Caïro.

11 dagen

Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.

Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.

Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap. Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.

Dubbelmaster traditioneel zeilschip.Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.

Info & boeken
Meer informatie bij Djoser.

Vluchten naar Egypte.

Dagelijks vertrekken er vluchten naar Egypte. Bekijk aanbiedingen bij gerenomeerde chartervluchten aanbieders:

Informatie vliegtijden

Boeken vluchten

Informatie vliegtijden

Boeken vluchten

Meer informatie over vluchten naar Egypte.